2010. május 27., csütörtök

Fashion Awards Hungary 2010



FASHION AWARDS HUNGARY 2010

SAJTÓ Információk

Azért FONTOS kiemelni, mert az immár 2. éve tartó válság ellenére sikerült létrehozni ezt az eseményt! Ezúton is köszönjük a támogatást, és bátorítást és a szakmabelieknek a sok szavazatot, amelyek nélkül ez a Gála nem jöhetett volna létre.

Ahogy visszaemlékszünk a hazai „Divat-Oszkár” elmúlt 7 évére, látjuk, érezzük az igényt, miszerint szükség van arra, hogy legyen egy ilyen elismerés. Sok pozitív visszajelzést kaptunk a szakmabeliektől, a nyertesektől, és tapasztaljuk, hogy egyre fontosabb értéket képvisel ez a díj.

Idén Rendhagyó módon három újdonságot vezettek be a szervezők:

Idén először készült el egy olyan kiadvány a CANON támogatásával, amely tartalmazza a Fashion Awards Hungary Divat díjkiosztó Gála elmúlt 7 évét, benne az idei jelöltekkel is.

Szintén először, a fiatal divattervező kategóriában nem szavazni, hanem pályázni kellett. A beérkezett 20 pályázatból a 3 legjobbat emelte ki a Zsűri, amely a korábbi győztesekből, fővédnökökből és divatlapok főszerkesztőiből állt össze.

A gála után egy Thomas Sabo by le Flash Aréna Pláza divat-ékszer Performance-ra várjuk a kedves résztvevőket, mely után egy fergeteges after parti veszi kezdetét a felső szinten a Symbol gardenben!

Az After Partit megelőzően, kihirdetjük a szavazók között kisorsolt szerencsés nyertes nevét, aki egy a CANON által felajánlott digitális fényképezőgép boldog tulajdonosa lesz.

Térjünk is vissza Fashion Awards Hungary díjátadására. Minden kategóriában egy szakmabelire lehetett voksolni, akit - az elmúlt év teljesítménye alapján - leginkább érdemesnek tartottak rá, hogy a legjobbnak nevezzünk.

A 7 kategóriát mindenki ismeri, az este folyamán a 3 legtöbb szavazatot kapott jelölt kerül bemutatásra. Mielőtt nekivágnánk, szeretném felkérni az idei év fővédnökét.



VII. Fashion Awards Hungary 2010

2010.05.26. Symbol Budapest 20.30h

A Gála Fővédnöke: Sipos Zita mestersminkes

Hivatalos After Party Symbol Garden 22.00 h

Thomas Sabo by Le Flash

presented

FASHION AWARDS PERFORMANCE

Szegedi Kata, Konsánszky Dóra, Fonyódi Györgyi

Stylist: Hettich Dóra - Werkakadémia

Roxy DJ: KARMATRONIC

A Gála Főtámogatója: Thomas Sabo by Le Flash – Aréna Pláza

FASHION AWARDS HUNGARY 2010 Győztesei

Az Év Modellje: Mihalik Enikő - Visage Management

A díjat átadja: Liptai Lívia az ELLE magazin Főszerkesztője

Enikő 1987-ben született, Békéscsabán él.
Modellkarrierje az Elite Model Look 2002-es versenyén indult, amelyet meg is nyert.
2005 óta a Visage Management modellje.

Karrierjében a legnagyobb áttörést a 2008-as milánói Fashionweeken érte el, ott annyira tetszett a Gucci
tulajdonosainak, hogy kiválasztották a 2009-es Gucci világkampányára.
A kampányt tavaly áprilisban fotózta Mallorca-n, többek között együtt dolgozott a topmodell Lily Donaldson-nal is.

Enikő rengeteg felkérést kap, emiatt nagyon sokat utazik. Jelenleg New York-ban él.


Az Év Fiatal Divattervezője Pályázat: ANNAEVA
A díjat átadja:Maróy Krisztina a Glamour magazin Főszerkesztője

A KREA Kortárs Művészeti Iskola diplomázó hallgatói vagyunk. Az ANNAEVA márkát harmadévesen alapítottuk. Első, nagy sikerű, debütáló divatbemutatón

k a Múzeumok Éjszakáján a Szépművészeti Múzeumban megrendezett divatbemutató volt, a KREA szervezésében. Azóta folyamatosan szerepelünk kiállításokon, divatbemutatókon valamint online és nyomtatott sajtóban.

Stylistok rendszeresen használják ruháinkat női magazinokban, kreatív munkákhoz, videoklipekhez. fotózáshoz .

Az ANNAEVA a modern, kozmopolita nő öltöztetője. A hétköznapi városi utcai és alkalmi viseleteket a színek és anyagok finom kontrasztja jellemzi.

Mestereink a USE tagjai: Godena-Juhász Attila és Tóth

András, akiknek sokat köszönhetünk stílusunk megfogalmazásában.

Következő megjelenésünk a 2010-11-es őszi-téli kollekció bemutatása lesz június 18-án a Krea bemutatón a West Balkánban.

Az Év Divatsminkese Kiss Csilla
A díjat átadja: Sipos Zita mestersminkes a Gála Fővédnöke

Az utóbbi egy évben a hazai női magazinokban rendszeresen sminkelt, úgy mint a Glamor, Marie Clair vagy az Elle, valamint reklámkampányokban is dolgozott . A munka mellett szabadidejében egy kreatív kis csapattal, Papp Évivel, Shneider Zoltánnal és Gönczi Andreával, saját részükre fotóznak, amelyek inspirálják munkája során. Leginkább a natúr sminket kedveli a legjobban, ez jelenti számára a legnagyobb kihívást csak úgy, mint a férfiak sminkelése!

Az Év Divatfodrásza: Koczka
A díjat átadja: Szűcs Péter a Marie Claire vezető szerkesztője

Lehetne ez egy olyan 'riport', mint az összes többi és elmondhatnám, hogy ki vagyok? Hogy hívnak? Miért ezt a nevet használom? Mik a céljaim? Mi motivált? Miért választottam ezt a szakmát? És hogy mit tanácsolok a fiataloknak?

De ehhez egyáltalán nincs kedvem. Nem akarom, hogy azért legyek szimpatikus valakinek, mert például országos bajnok lettem és nem akarom, hogy azért jöjjön el hozzám valaki, mert letettem a mestervizsgát, vagy mert valamelyik tehetségkutató verseny fodrásza voltam. Azt szeretném, ha munkám beszélne helyettem és nem az ezzel elért eredményeim.

Mindannyian tudjuk egy verseny győzelem szubjektív dolog. Azért mert megnyersz egy versenyt nem biztos, hogy a tiéd volt a legjobb és az sem biztos, hogy ha mestervizsgád van, bármilyen hajat eltudsz készíteni.

Ezek az eredmények semmire sem adnak garanciát. A szív, a lélek, a szakmai alázat. Ezek a biztosítékok, arra hogy mi kerül ki a kezeidből!

Én ezeket tartom szem előtt, sőt mondhatnám azt is, hogy eredendően ez jön belőlem.

Az Év Stylistja: Lakatos Márk
A díjat átadja: Osvárt Judit a FLAIR magazin Főszerkesztője

Lakatos Márk karrierjét a Katti Zoób divatháznál kezdte. Országos ismertséget a TV2 Megasztár szériája kapcsán szerzett. 2004-ben az első Fashion Awards gálán elnyerte az év stylistja díját. Show rendezőként és stylistként olyan világcégekkel dolgozott együtt, mint a Wella Professionals, Volkswagen, Davidoff, a Pirelli és még sokan mások. 2005 óta Ladányi Andrea koreográfus jelmeztervező stylistja, akivel 2009-ben a Cabaret című musicel előadásában dolgozott. Megalakulása óta szakmai gyakorlat vezetőként részt vezs a Werk Akadémia stylist képzésében. 2010-ben koordinálta a 20 Ruha Európának című spanyol-belga-magyar divat és irodalmi kiállítást a Petőfi Irodalmi Múzeumban. 2009 óta a Viasat3 csatorna Szeretem a testem című műsorát vezeti.
Lakatos Márk szereti az izgalmas kihívásokkal teli projekteket, amelyekből az idei évre is tartogat néhányat...

Az Év Divatfotósa: Viszlay Márk
A díjat átadja: Tóth Ali a The Room magazin Főszerkesztője

Már középiskola óta érdekli a fotózás, igaz, eredetileg szakácsnak készült. Sok éven keresztül, mestere, Tombor Zoltán mellett dolgozott asszisztensként. Rengeteget köszönhet neki, a mai napig Ő az első számú lektora, bírája!
A fotózásban szeret kísérletezni, főleg a technikákkal, melyeket a hangulat javára fordít, valamint

új dolgokat kipróbálni. Habár próbálkozott más területen is, soha nem gondolkodott másban, csak a divatfotózásban. Szereti, hogy maga alakíthatja a dolgokat, építheti fel a képeit, a vele járó csapatmunkát, és nem utolsó sorban sok kreatív ember közös munkájáért felel, amikor lenyomja a fényképezőgép gombját! Képei számos magyar magazinban jelentek meg és köszöntek vissza lemezboritokról és plakátokról! Sok tervezővel dolg

ozik együtt, valamint publikált több külföldi magazinban is, köztük a New York-i Chaosban, az olasz Donna-ban és az amerikai Elle-ben is! Jelenlegi tervei között szerepel egy kiállítási anyag elkészítése is.

Az Év Divattervezője: Abodi Dóra
A díjat átadja: Kiss Szilárd a Cosmopolitan vezető divatszerkesztője

Tavaly diplomázott a budapesti Mod'Art international francia művészeti és divatakadémián, saját brandjét 2009 februárjában indította Dora Abodi név alatt. Az első legfontosabb eredmény a 2009 szeptemberi NY-i Nolcha divathétre történő meghívás, majd az azon való részvétel volt, amelyet NY-i fotózás, megrendelések, számtalan sajtómegjelenés és a szakma nagyon pozitív fogadtatása kísért. Ezt követően 2010 telén ismét NY-ban prezentálta
legújabb kollekcióit, amellyel a düsseldorfi Design am Rhein nemzetközi divattervező versenyt is megnyerte és további lehetőséget a düsseldorfi és moszkvai divatvásárokon való részvételre két szezonon keresztül. Mindeközben a brand a hazai és nemzetközi sajtóban is folyamatosan jelen van (pl. Glamour, Instyle, Cosmopolitan, Maxima, Elite, flair, Eva, olasz PIG, spanyol H magazin es Fuxyz, német Groove, francia Paris LA stb) és külföldön is kaphatóak a ruhák, táskák, kiegészítők.
A Dora Abodi brand egy kifinomultan extravagáns kortárs luxus pret-a-porter márka, amely folymatosan reagál a világ változásaira, számtalan művészeti ágazatból inspirálódik (film, zene, építészet, képregény, irodalom stb) és maga a brand is szezonról szezonra megújul, fejlődik.

A Gála támogatói: Thomas Sabo by LE FLASH,

Zone Club, Canon, Roxy Rádió, ELLE, RÉMY MARTIN, Hotel Caramell Bükfürdő, Symbol Budapest, CAMPARI, MCONET Hungary, MATIS PARIS

FASHION AWARDS TEAM

Sándor Lea Judit - PR igazgató

Szinte Romulus Loránd - Rendező - Art Director

Mobil: +3630357-2045

Asszisztensek:Halász Zsófi, Debreczeni Ákos, Beck Rita, Köszönet: Milkovics Mátyásnak(NEO),

Werk Akadémia

Pordán Tamás Producer

Strasser András – Producer

Az est Fővédnöke: Sipos Zita mestersminkes

Műsorvezető: Piringer Patrícia / Ruha : Giorgia Fonyódi /Ékszer: Thomas Sabo


LIVE ROXYDJ KARMATRONIC

Rendező: FASHION AWARDS TEAM


Weboldal: www.fashionawards.hu,

Sajtó Kontakt:fotókat és logot szintén e-mailben kérhet:

Szinte Romulus Loránd: 0630 357 20 45, 0670 708 2263
lorand@fashionawards.hu

Nincsenek megjegyzések: